Γνωρίζεις…

εμπιστεύεσαι!

Βασικές Πληροφορίες

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1973.Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.Σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον τομέα της Γνωστικής Ψυχολογίας ΑΠΘ.

Κατάρτιση

Παρακολούθησα μαθήματα οικογενειακής θεραπείας στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου και συνέχισα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Εταιρείας για Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη ( Greek Associationa for Cognitive and Behanioural Psychotherapies, GACBP). Εκπαιδεύτηκα στο πρόγραμμα γνωστικής αποκατάστασης, πρόγραμμα που στοχεύει στην επανεκπαίδευση δυσκολιών στην προσοχή, μνήμη, εκτελεστικών λειτουργιών λόγω εγκεφαλικής βλάβης, νευρολογικών ή νευροεκφυλιστικών διαταραχών (Diploma in Cognitive Rehabilitation, Brain Tree Training, UK).

Eπιμορφώθηκα στο πρόγραμμα ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την πλήρη εποπτεία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Καταρτίστηκα θεωρητικά αλλά και μέσω εποπτειών στη συστημική θεραπεία ζεύγους και παρακολούθησα σεμινάριο coaching: εκπαίδευση και δυναμική σε ομάδες από το Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείαςστη Θεσσαλονίκη.

Εκπαιδεύτηκα στο πρώτο δομημένο βιωματικό πρόγραμμα γονέων «σκέφτομαι και πράττω» με στόχο την επιμόρφωση γονέων με παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας. Οργανώνω εισηγήσεις και ομάδες γονέων όπου οι γονείς συμμετέχουν σε διαδικασίες εκπαίδευσης και υποστήριξης αναφορικά με το ρόλο τους.

Εμπειρία

Εργάστηκα ως εκπαιδευτής σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και ως σύμβουλος σταδιοδρομίας στο γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ατομικό επίπεδο και συντονίζοντας ομάδες ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης φοιτητών και βελτίωσης των δεξιοτήτων τους.

Από το 2007 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και γνωστικής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο καθώς επίσης και συστημικής θεραπείας ζεύγους.