ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Η γνωστική συμπεριφορική ψυχοθεραπεία είναι μια βραχεία, εστιασμένη στο παρόν, ψυχοθεραπεία η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε μια ποικιλία ψυχολογικών προβλημάτων όπως είναι η κατάθλιψη, το άγχος, οι φοβίες, ο θυμός, οι διαταραχές πρόσληψης τροπής.
θεραπεία εστιάζεται στο πώς σκέφτεσαι, πώς συμπεριφέρεσαι και πώς επικοινωνείς στο παρόν, παρά στις εμπειρίες της παιδικής ηλικίας. Έτσι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μαθαίνετε να σκέφτεστε περισσότερο ρεαλιστικά, χωρίς αρνητικές σκέψεις και διαστρεβλώσεις.

Το άτομο γίνεται θεραπευτής του εαυτού του και μπορεί να εφαρμόσει όσα έμαθε στην καθημερνή του ζωή.

Ατομική Θεραπεία

Κάθε άνθρωπος στη ζωή του συναντά διάφορες δυσκολίες.

Αυτές οι δυσκολίες συχνά μπορεί να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία της καθημερινής του ζωής και να επηρεάσουν αρνητικά την ατομική του εξέλιξη.

Με την ατομική θεραπεία, ο άνθρωπος καταφέρνει σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού να εξερευνήσει τα προβλήματα που τον απασχολούν, να ανακαλύψει τρόπους επίλυσης τους και να δημιουργήσει νέες επιλογές.

ser2

Συμβουλευτική Ζευγαριού

Η συμβουλευτική ζευγαριού βοηθά το ζευγάρι να αναγνωρίσει το πρόβλημα που υπάρχει στη σχέση και να ανακαλύψει τρόπους επίλυσης τους.

Έμφαση επίσης δίνεται στο να αναγνωριστούν οι δυνατότητες που ο κάθε σύντροφος έχει στη σχέση και να αξιοποιηθούν με στόχο την καλύτερη έκφραση συναισθημάτων και την εύρεση τεχνικών επικοινωνίας.

Συμβουλευτική Γονέων

Η συνάντηση της οικογένειας με τον ψυχολόγο βοηθά τους γονείς να κατανοήσουν συμπεριφορές των παιδιών τους, να βοηθήσουν τα παιδιά τους να λύσουν δυσκολίες, να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ τους και να πληροφορηθούν για διάφορα θέματα σχετικά με την ανάπτυξη τους.

Βιωματικά Ομαδικά Εργαστήρια

Στην ομαδική θεραπεία οι συνεδρίες γίνονται με μια ομάδα ανθρώπων και με συντονιστές ένα (ή δυο) θεραπευτές.

Η ομαδική θεραπεία σκοπεύει να βοηθήσει τα άτομα που βρίσκονται στην ομάδα να αντιμετωπίσουν τις συναισθηματικές τους δυσκολίες και να εξελίσσουν την αυτογνωσία τους.

Τα άτομα που συμμετέχουν σε ομάδα μοιράζονται τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους, δίνουν ανατροφοδότηση ο ένας στον άλλο με στόχο να εντοπιστούν λαθεμένες πεποιθήσεις και να υιοθετηθούν νέες στάσεις ζωής.

 

 

  • Είναι πραγματικά σημαντικό να ξέρεις οτι υπάρχουν έμπειροι επιστήμονες που μπορούν να βρουν λύση στα προβλήματα σου.

    Γιώργος-Δέσποινα
  • Ενώ ήμουν αρχικά πολύ αντίθετος με την όλη διαδικασία, η Κα Κουγιουμτζή με έκανε να αναθεωρήσω πλήρως.

    Δήμος Π.
  • Με βοήθησε να βρω πραγματική εσωτερική ηρεμία με πολύ προσωπικό ενδιαφέρον και ανθρώπινη επαφή.

    Νικολέττα Ι.
Επικοινωνία

Στείλτε μου μήνυμα και θα επικοινωνήστε μαζί σας άμεσα.

Start typing and press Enter to search